Cristiano Ronaldo er verdens bedste fodboldspiller

Ronaldo er verdens bedste til fodbold

Sidste år var der kun én pris til den fodboldspiller, der blev kåret til verdens bedste til sin sport. I år der der to. Det skyldes, at det samarbejde, som foregik mellem de sportsjournalister, der står for Ballon d’Or og den internationale fodboldorganisation FIFA, ikke længere eksisterer.

To priser til Cristiano Ronaldo

Ronaldo blev for få uger siden kåret til verdens bedste fodboldspiller, og han modtog prisen Ballon d’Or som bevis på æren. Ballon d’Or betyder den gyldne bold – hvilket passende navn. Det er en gruppe sportsjournalister, der stemmer på deres favoritspiller, og vinderen bliver kåret sidst på året. I begyndelsen var det kun europæiske spillere, som kunne vinde prisen. Men nu kan journalisterne stemme på spillere fra hele verden. Og de fleste af stemmerne havnede hos Ronaldo som bedste spiller i 2016. Hans største konkurrent til de fine titler er FC Barcelonas Lionel Messi. Men Messi var dog slet ikke til stede ved FIFA-festlighederne.

Men én pris kan ikke gøre det. Efter endt samarbejd mellem Ballon d’Or og FIFA, har FIFA nu igen sin egen selvstændige fodboldpris. Og FIFA’s dommerpanel var ganske enige med sportsjournalisterne fra Ballon d’Or. Derfor fik Ronaldo i mandags pris nr. to som bevis på sine talenter.

Cristiano Ronaldo er fra Portugal og spiller i den stjernespækkede klub Real Madrid.

Derfor vandt han

Det hjælper naturligvis, at Portugal vandt Europamesterskabet i fodbold sidste år. Og at Real Madrid tog Champions League-sejren med ham selv i spidsen som topscorer er også en god ting at have stående på sit fodbold-CV.

Cristiano Ronaldo blev skadet i EM-finalen, og derfor skulle han bruge lidt ekstra tid til at komme op i gear i den igangværende sæson. Men han har vist sine evner med en hel del scoringer indtil videre. Og mon ikke vi ser mere til det skarpe, portugisiske boldtalent i løbet af året.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *