Sir Elton John om Vladimir Putin: Du siger dumme ting om bøsser

Elton John svarer igen mod Putin

Sir Elton John om Vladimir Putin: Du siger dumme ting om bøsser

Det er ingen hemmelighed, at Sir Elton John er homoseksuel. Det er heller ingen hemmelighed, at Ruslands præsident Vladimir Putin ikke fører nogen særlig homo-venlig politik. Sir Elton John føler sig så provokeret og oprevet over nogle af Putins udtalelser om homoseksuelle, at han gerne vil møde Putin for at diskutere homoseksualitet og rettigheder med den russiske præsident. Det skriver BBC i dag.

Bøsser har intet at frygte i Rusland, hvis de lader børnene være

Sådan sagde Putin i januar sidste år, da en frivillig i forbindelse med de Olympiske Lege spurgte ind til bøssers rettigheder i Rusland. Dette svar fra Putin indikerer, at bøsser per natur har en usund interesse i børn. Det er blandt andet udtalelser som denne, der har fået Sir Elton op af stolen. Han angriber både selve udtalelsens usandhed og det faktum, at udtalelsen kommer fra et statsoverhoved. Ruslands præsident bør ikke “sige sådan nogle dumme ting.”

Sir Elton forklarer yderligere til BBC, at Putins attitude over for homoseksuelle er forudindtaget og latterlig, og at den er med til at isolere medlemmer af LGBT-miljøet (lesbiske, bøsser, biseksuelle og transseksuelle, red.)

Sir Elton John taler for LGBT-rettigheder

Lige nu er Elton John i Ukraine, hvor han taler bøssernes og de lesbiskes sag. Det gør han også sammen med ledende figurer i erhvervslivet, hvor han forsøger at skabe mere åbenhed og tolerance. Blandt andet prøver den populære sanger at forhindre, at ansatte bliver lukket ude eller fyret alene som følge af deres seksuelle orientering.

Sir Elton er godt klar over, at han nok ikke bliver inviteret til kaffe i Kreml foreløbig. Men han ville gerne. Også selvom Putin nok ville more sig på hans bekostning og grine ad ham bag hans ryg i stedet for at lytte til Sir Eltons forsvar af homoseksuelle. Så ville jeg i det mindste have gjort et forsøg, siger Elton John til BBC.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *