Er Amazons Alexa i virkeligheden en karakter fra en gyserfilm?

Uhyggelig latter om natten

Er Amazons Alexa i virkeligheden en karakter fra en gyserfilm?

Forestil dig, at du ligger i din seng om aftenen. Lyset er slukket, og du er lige ved at falde i søvn. Du nyder stilheden, for du er helt alene i huset. Eller er du?

For pludselig brydes stilheden af en ondskabsfuld latter. Den uvelkomne lyd giver dig et chok uden lige, for du kan slet ikke genkende stemmen. Og den lyder ikke, som om den vil dig noget godt. Men det mest uhyggelige er, at du stadig er det eneste menneske i huset. Lyden kommer nemlig ikke fra noget væsen af kød og blod…

Spøgelset i maskinen

Ovenstående er lidt af en kliche. Og dog beskriver den utallige scener fra forskellige gyserfilm og -romaner. Det er bare ikke nogen gyser. Det er den helt virkelige virkelighed for indtil flere ejere af Amazons digitale assistent, den stemmestyrede højtaler, Alexa. Det kønsløse stykke elektronik, som alligevel refereres til som ‘hun’, har åbenbart sin egen vilje og spøjse tilbøjeligheder. Uden nogen specifik ordre eller henvendelse fra sin ejer, kan hun begynde at grine højlydt og ondskabsfuldt ud af det blå.

Flere af de tidligere glade nu tvivlsomme ejere af Amazon Alexa fortæller om situationer, hvor den lidt for smarte højtaler er begyndt at grine ad dem. Desværre for dårlige hjerter og sarte nerver sker det nogle gange om natten, og en mand afslører på Twitter efter netop sådan en oplevelse, at han var ret sikker på, at han ville blive myrdet den nat.

Lidt for selvstændig Amazon-assistent

Det er ikke kun lattermusklen, Alexa har problemer med. Hun er også lidt af en shopaholic. Hun har bestilt både dukkehuse og småkager på nettet, fordi hun har fejltolket små børns leg i sin nærhed. Hos Amazon er man helt med på, at situationen er uholdbar, og man vil derfor ændre på Alexas indstillinger.

Hvorvidt ændringerne går ud på at sikre, at al Alexas netshopping foregår via Amazons egne platforme, melder historien ikke noget om.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *