Nu kommer Apple Pay til Danmark

Apple Pay

Nu kommer Apple Pay til Danmark

De danske banker Jyske Bank og Nordea giver nu deres kunder i Danmark og flere andre skandinaviske lande mulighed for at betale med Apples betalingssystem Apple Pay. De to banker er i forvejen en del af det populære MobilePay-system, og nu tilføjer de Apple Pay til listen over muligheder.

Apple Pay fungerer som kontaktløst betalingskort

Apples produkter fylder en hel del i elektroniklandskabet, og derfor tror bankerne på, at deres kunder bliver glade for nu at kunne shoppe med deres Apple-produkt. Når man betaler med Apple Pay, er det ligesom at betale med et kreditkort. Man tilknytter det eller de foretrukne betalingskort til sin Apple-enhed, og holder sin enhed et lille stykke over kortlæseren i den butik, hvor man shopper. I nogle tilfælde skal man skrive en kode og i andre, skal man blive bedt om at lave en underskrift på en kvittering. Systemet er nyt, og det er op til butikken, hvad den vil kræve af dokumentation. Det er endnu ikke alle butikker, der tilbyder Apple Pay.

Foruden at kunne bruges i flere fysiske butikker kan Apple Pay også bruges, når man shopper på nettet eller skal købe gennem apps.

Endnu en mobil betalingsmulighed

Den hedder FitBit Pay, og bag den står det amerikanske firma FitBit. De har nu meldt sig som en konkurrent til Apple Pay og de andre mobile betalingssystemer. Ikke nogen stor konkurrent endnu, men en konkurrent ikke desto mindre.

Det kræver dog et helt specielt ur at betale med FitBit Pay. Uret er naturligvis firmaets eget, og det hedder Fitbit Ionic. Uret er uden tvivl inspireret af Apple Watsh, som før introduceringen til Fitbit Ionic var det eneste ur til kontaktløs betaling. De to ure ligger i samme prisklasse og koster knap 3000 kroner.

Indtil videre er det kun Danske Banks kunder, der kan betale med det nye system – og kun hvis de har et Mastercard at knytte til uret. Danske Bank fortæller, at betalingsløsningen og samarbejdet med FitBit er lidt af en satsning, og man ved endnu ikke, om danskerne vil tage det til sig. Men hvis de ikke vil, har det alligevel været en lærerig proces, da de kontaktløse belatingssystemer kommer til at dominere i fremtiden, lyder det fra Danke Bank.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *