Carol er et lesbisk kærlighedsdrama – her er anmeldelserne

Carol er lesbisk og spilles af Cate Blanchett

Carol er et lesbisk kærlighedsdrama – her er anmeldelserne

Carol er en ny amerikansk film om en lesbisk kvinde, der lever i USA i 50’erne. Carol forelsker sig i en ekspedient, mens hun shopper julegaver. Men Carol lever i en tid, hvor der ikke hersker meget åbenhed overfor en kvindes afvigen fra den traditionelle kvinderolle. Skal du gå i biografen og se den? Herunder giver vi dig nogle anmeldelser, så du er bedre klædt på, når du skal beslutte dig.

Ægthed og god energi

Carol får ros for iscenesættelse og filmisk begavelse i Jyllandsposten. Behandlingen af genren er meget ægte, og filmen får hele seks stjerner fra avisens anmelder.

DR’s anmelder kan også godt lide filmen. Han forklarer, at der er god og stærk energi mellem de to hovedrolleindehavere, Cate Blanchett og Rooney Mara. Begge skuespillere leverer en fremragende præstation, og DR drysser også seks stjerner ud over dramaet.

Intelligent og følsom

I Ekko, som er et filmmagasin, finder vi også en flot anmeldelse af Carol. Seks stjerner, præcis som de forrige anmeldere. Den filmiske fremstilling spiller sammen med emnet på en intelligent og følsom måde, skriver Ekko og tilføjer, at filmen er en af de bedste, de har set i mange mange år.

Utroværdighed og ubesvarede spørgsmål

Det er to ting, som filmen kæmper med, og derfor får Carol heller ikke mere end fire stjerner fra Politiken. Historiens troværdighed er ikke helt på plads, og når filmen er færdig, sidder man tilbage med en række spørgsmål, som man føler, man burde have fået svar på, forklarer Politikens anmelder.

BT er heller ikke gavmilde med stjernerne. Kun tre stk. til Carol herfra. Selvom filmen har gjort meget ud af at sætte flotte kostumer på smukke mennesker midt i betagende locations, bliver man ikke rigtig rørt af Carol. Om det er hovedpersonen eller historien, der angiveligt ikke er i stand til at kravle helt ind under huden på dig, skriver BT ikke noget om.

Uanset om Carol er en film til tre eller til seks stjerner, er emnet meget aktuelt og fortjener opmærksomhed. Filmen har premiere i dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *