Hverken Pokemon eller politiske budskaber hører hjemme ved Holocaustmindesmærker

Clay Higgins laver video i gaskammer

Hverken Pokemon eller politiske budskaber hører hjemme ved Holocaustmindesmærker

Det havde det amerikanske kongresmedlem Clay Higgins ikke lige tænkt over, da han lavede en video på en rundtur i den tidligere kz-lejr Auschwitz i Polen. Videoen blev optaget i et gaskammer, hvor en stor stentavle beder de besøgende om at være stille og respektere de dødes minde.

Derfor skal USA’s militær være uovervindeligt

Clay Higgins fra Louisiana sidder til daglig i en komite for Homeland Security, som er USA’s ministerium for indenrigssikkerhed. Og da han var med på en tur rundt i den gamle koncentrationslejr Auschwitz, optog han en video, hvori han forklarede, at netop dette (mord på uskyldige, red.) var grunden til, at USA’s militær skal være uovervindeligt, og at der skal være styr på Homeland Security.

Higgins lagde videoen på Facebook i lørdags, men den er allerede væk igen. Det er nemlig ikke i orden at bruge et tidligere gaskammer som sin egen politiske scene for på den måde at skabe ekstra opmærksomhed omkring sit budskab. På mindesmærkets officielle Twitter-profil fortæller man yderligere, at stedet er til for, at vi i stilhed kan reflektere og mindes de lidelser, som mennesker har været udsat for i Auschwitz. Det er ikke en scene.

Clay Higgins undskylder for Auschwitz-video

Nu er videoen ikke længere at finde på Higgins’ Facebook-side. I den officielle udtalelse forklarer Higgins følgende:

Jeg filmede beskeden fra Auschwitz med stor ydmyghed, men den har alligevel såret folk, som jeg elsker og respekterer. Det er jeg meget ked af. Jeg har trukket min video tilbage af respekt for alle, som har følt, at den var upassende.

Higgins er ikke den eneste, som har fået sin opførsel påtalt på mindesmærker. Det sker ofte, at folk tager selfies på Holocaust-mindesmærker. Nogle besøgende kan heller ikke lade Pokemon Go spillet være i lommen under et besøg i Auschwitz, og museets folk har måttet bede de besøgende om at udvise respekt for stedet og dets historie.

Man får lyst til at udstyre alle museets ansatte med spanskrør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *