Mange danske kommuner vil ikke benytte Ryanair som flyselskab

Ryanair boykottes af danske kommuner

Mange danske kommuner vil ikke benytte Ryanair som flyselskab

Kommunale politikere og byrådsmedlemmer rejser meget. Mange gange foregår rejsen i luften, og også heroppe over skyerne er det vigtigt med en god og stærk moral. Som det ser ud i dag vælger 21 ud af 98 kommuner Ryanair fra, når ansatte skal rejse med fly. Det gør de, fordi de ikke vil være med til at støtte de vilkår, som Ryanair tilbyder sit kabinepersonale og sine piloter.

De store kommuner har fravalgt Ryanair

Ryanair er et irsk lavprisflyselskab. De meget lave priser har vist sig at have konsekvenser for de ansatte, som i mange tilfælde har ytret sig negativt om lønnen og arbejdsvilkårene hos selskabet.

Og nu har mange danske kommuner aktivt valgt andre flyselskaber frem for Ryanair – netop grundet arbejdsvilkår.

Først var det Albertslund. Og nu er gruppen blevet meget større. Blandt de mange danske kommuner, som ikke bifalder Ryanairs abejdsvilkår, er de fire største, nemlig København, Århus, Odense og Aalborg.

Senest har Norddjurs Kommune meldt sig ind i gruppen. Borgmesteren forklarer, at det ikke specifikt har noget med Ryanair at gøre. Det gælder generelt, at når kommunens ansatte skal flyve i arbejdstiden, så skal flyselskabet have nogle acceptable vilkår for deres ansatte, som kommunen kan stå inde for, siger borgmesteren.

Som tallene afslører, er det langt fra alle kommuner, der boykotter lavprisselskabet. Nogle vælger at forholde sig neutrale i forhold til flyselskabernes interne vilkår. Det gælder blandt andet Vejen. Her siger borgmesteren, at løn- og arbejdsvilkår ikke er noget, kommunen skal blande sig i og protestere imod. Det er en sag for parterne på arbejdsmarkedet.

Ryanair er utilfreds med de danske kommuner

Så utilfreds, at lavprisselskabet har sendt en klage afsted til EU-Kommisionen. Vi ved ikke endnu, hvad udfaldet af klagen bliver, men det ser ud til, at Ryanair har en udvidet boykot i vente. I hvert fald er det en mulighed at flere danske kommuner inden for kort tid aktivt vælger at benytte andre flyselskaber end Ryanair til deres ansatte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *