David og Louise Turpin lænkede deres børn til sengen

Børnefødder med lænker

David og Louise Turpin lænkede deres børn til sengen

Han er 56 og hun er 49. Turpin-parret fra Californien er netop blevet afsløret i omfattende mishandling og tortur af deres 13 børn. Børnenes alder spænder fra to til 29, og på nær den mindste var alle børn svært underernærede. De måtte ikke gå udenfor om dagen, for der skulle de sove for at kunne være vågne om natten. Men en dag lykkedes det en af døtrene af slippe væk og bede om hjælp på vegne af sig selv og sine 12 søskende.

Far Turpin havde registreret hjemmet som privatskole

Og derfor behøvede børnene ikke forlade hjemmet for at gå i en offentlig skole. David Turpin havde registreret sig selv som rektor for skolen, som han på papiret kaldte Sandcastle Day School. Efter afsløringen af de uhyggelige forhold på Turpins privatadresse, bliver forholdene for privatskoler nu diskuteret på kryds og tværs i USA.

Tilsyneladende er der ikke store krav til de forældre, der ønsker at give deres børn hjemmeundervisning. Blandt andet skriver BBC, at underviserne ikke behøver at have nogen særlig uddannelse eller nogle papirer på deres evner inden for undervisning. Ifølge lovgivningen i staten Californien, skal de såkaldte lærere blot være ‘personer, der er i stand til at undervise’. Selvom denne formulering lader meget tilbage at ønske i form af specifikation af faglige og pædagogiske kvalifikationer, ville en strammere lovning ikke kunne forhindre grove overgreb som dem, David og Louise Turpin nu er sigtet for. Det fortæller formanden for en hjemmeskoleforening i Californien.

Risikerer op til 94 år i fængsel

Næsten 100 år i fængsel. Det er, hvad der venter Turpin-parret, hvis en dommer kender dem skyldige i alle de anklager, der nu hviler på dem.

Turpin-børnene blev fundet i sørgelige omstændigheder, da hjælpen endelig ankom. Huset var beskidt og lugtede fælt, fortæller politiet. Meget værre er det, at politiet først troede, at alle børnene var små børn. Det var ikke tilfældet. I stedet fandt myndighederne ud af, at nogle at børnene var voksne – men underernærede i en sådan grad, at de lignende børn.

Lænket til deres senge blev børnene nægtet adgang til toilet og bad, og mange medier fortæller historien om, hvordan forældrene spiste tærte foran børnene og efterlod resterne synlige men uden for børnenes rækkevidde. Selvom nogle af børnene var i stand til at læse og skrive, var de alle mentalt understimulerede og -udviklede, og nogle vidste end ikke, hvad en politimand var.

Anklagerne inkluderer ét tilfælde af overgreb af seksuel karakter fra David Turpins side.

David og Louise Turpin nægter sig begge skyldige i anklagerne om tortur mod deres børn. Her er vi ikke helt sikre på, hvem der så skulle have gjort det.

Vi følger med, som sagen udvikler sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *