Donald Trump: Det kommer til at ske, hvis jeg bliver præsident

Donald Trumps planer som præsident

Donald Trump: Det kommer til at ske, hvis jeg bliver præsident

Finansmanden Donald Trump har som bekendt meldt sig ind i kampen om USA’s fornemste sæde. Præsidentens stol. Først skal han dog slå de andre håbefulde republikanske politikere, så han kan blive præsidentkandidat for det republikanske parti. Trump er ikke vanvittigt politisk begavet. Han er bare vanvittig. Og uforudsigelig. Og vælgerne lader til at kunne lide, hvad de ser. Måske fordi det er anderledes. Måske fordi Trump repræsenterer den amerikanske drøm om succes og millioner. I hvert fald har hans skøre indfald – og udfald – endnu ikke skadet hans position. Men hvad er det egentlig, Trump vil gøre, hvis han når hele vejen til det Hvide Hus?

Den mexicanske mur

Ah, ja. Vi har jo den meget omtalte mur, som Trump vil bygge på grænsen til Mexico. Formålet med muren er at stoppe den illegale indvandring fra Mexico til USA. Og nå ja, Mexico skal selv betale for muren, der skal holde dens indbyggere ude af USA! Trump vil også uddele enorme bøder til dem, der måtte have held med at slippe ind i USA igen efter at være blevet deporteret. Men hvordan vil Trump inkassere bøden, spurgte en journalist for nogle uger siden. Trump svarede, at det skulle journalisten ikke bekymre sig om. Det skulle han nok klare.

Trump er kendt for mange ting. Præcise svar og realiserbare løsningsforslag er ikke to af dem.

Vil tage olien fra ISIS

Hvis Trump bliver præsident, vil han tage olien fra Islamisk Stat. Når USA har taget kilden til Islamisk Stats velstand fra dem, skal de bombes. Ifølge Trump. DR nyheder skriver, at eksperter tvivler på den metode, da det bliver svært for Trump at finde et olieselskab, der er med på den slags operationer midt i en kaotisk og farlige krigszone.

Supergodt forhold til Putin

Hvorfor tror du, at du kan få et godt forhold til Putin? Fordi I begge er machomænd? Sådan spurgte en FOX-journalist udfordrende. Igen er Trump ikke manden af de dybdegående og politisk analyserende forklaringer, idet han blot svarede:

Det kan jeg mærke!

Ud over de ovenstående mål for Trumps måske kommende politiske karriere, har rigmanden også forklaret, at han tror, at klimaforandringerne er noget vås. Derfor kan den internationale klima-aftale være i fare, hvis Trump kravler helt til tops.

Vi venter i spænding – og en lille smule angst..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *