Dong Energy har vundet ny tysk opgave i Nordsøen

Dong Energy skal bygge ny havvindmøllepark

Dong Energy har vundet ny tysk opgave i Nordsøen

Det er i sig selv gode nyheder for vindenergi. Men det helt ekstraordinære ved denne nye opgave er, at Dong ikke behøver at modtage støtte fra den tyske stat for at kunne udføre opgaven. Det plejer producenten at få, og hvis Dong kan undvære, vil det være første gang nogensinde, siger en analysechef fra Sydbank.

Gennembrud for vindenergi

Producenterne af vindmølleparker i havene får ikke nær så meget tilskud til opførelsen, som de gjorde engang. Og når Dong Energy melder ud, at de slet ikke har brug for den tyske støtte, betyder det, at produktionen af havvindmøller er blevet billigere. Og det er rigtig godt for udbredelsen og implementeringen af den grønne og vedvarende energi.

Dong Energys bud på opgaven til den tyske stat var både konservativt og realistisk, lyder det fra Dong selv. Og så meget desto gladere blev man, da buddet blev accepteret.

2021 bliver et skæbneår for Dong Energys nye projekt

Nu, hvor Dong har meldt ud, at de ikke behøver statslig støtte til den nye havvindmølleprojekter i Tyskland, må selskabet vente helt til 2021 med at finde ud af, om de kommer til at koste dem noget at bygge vindmølleparkerne. Pengene til at udføre projektet skal komme fra grossisternes el-priser, og el-priser er en usikker størrelse. Hvis prisen ikke er høj nok, kan det ende med, at Dong kommer til at finansiere noget af projektet af egen lomme. Heraf det konservative og realistiske bud fra Dong, som håber på, at forudsigelserne holder stik.

Der er flere interesserede parter, som følger processen tæt. Blandt andre er interesseorganisationen Dansk Energis direktør spændt på, om Dong kan realisere projektet helt uden statsstøtte. Hvis branchen ikke skal bruge og være afhængige af statslig støtte i fremtiden, lover det godt for alle de forskellige virksomheder, der leverer dele, services og rådgivning til havvindmølleprojekter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *