Inno Pharma D-dråber har givet 74 børn forgiftning

D-dråber med for meget d-vitamin

Inno Pharma D-dråber har givet 74 børn forgiftning

Det hele startede med, at et barn blev indlagt med symptomer på D-vitaminforgiftning. Symptomerne på forgiftning er opkastninger og hovedpine, og alvorligere symptomer inkluderer kramper og nyresvigt. Sammen med barnet, der blev indlagt, fulgte en flaske med D-vitamin fra Inno Pharma. Normalt skal D-vitamintilskud til spædbørn indeholde 2 mikrogram vitamin pr. dråbe, og 5 dråber giver altså et dagligt tilskud på 10 mikrogram D-vitamin til de små. Inno Pharmas vitaminflaske indeholdt 150 mikrogram – pr. dråbe! Det skriver Fødevarerstyrelsen.

Hvordan kunne det gå så galt for Inno Pharma?

Det var Fødevarestyrelsen, der henvendte sig til Inno Pharma med beskeden om, at deres D-dråber indeholdt giftige mængder af D-vitamin. Årsagen til den alt for store mængde vitamin var en regnefejl i produktionen. Selvom det i første omgang kun drejede sig om en enkelt flaske, er 500 små vitaminflasker blevet hjemkaldt fra markedet. Produktet har stået på hylderne i mange Matas-butikker, men det har også været tilgængeligt i adskillige webshops.

Mange børn med symptomer på D-vitaminforgiftning

Sundhedsstyrelsen meddeler, at 74 børn er blevet forgiftet som følge af indtagelse af Inno Pharmas D-dråber. Mange har også henvendt sig til Giftlinjen med spørgsmål om forgiftning.

Det lyder voldsomt at sige, at børnene er blevet forgiftet. Naturligvis har ingen haft til hensigt at skade børnene, og producenten beklager dybt, at deres fejl har gjort børn syge. Der er børn, der stadig får kontrolleret deres blod for D-vitamin, men alle børn, der har haft forhøjet indhold at vitamin i blodet, har det efter omstændighederne godt. Man har dem under observation for en sikkerheds skyld.

D-vitamin er ikke farligt i de rigtige mængder. Derfor skal du heller ikke stoppe med at give dine små børn deres vitaminstilskud. Sundhedsstyrelsen anbefaler stadig, at børn, fra de er 2 uger gamle og frem til 2 år, får D-vitamintilskud hver dag. Alle andre D-dråber på markedet er gode nok og helt ufarlige, så længe du retter dig efter produktets anvisninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *