Hyldest til Hareide – Kniksens Hæderspris

Åge Hareide får Kniksens Hæderspris 2017

Hyldest til Hareide – Kniksens Hæderspris

Mandag aften var et følelsesladet øjeblik for Åge Hareide. Han var til fodboldfest med venner og kolleger fra fodboldverdenen, og her fik han overrakt Kniksens Hæderspris blandt andet for at have ført det danske landshold til VM næste år. Kniksenprisen gives hvert år til en person inden for fodboldsporten, som i løbet af sin karriere har imponeret med flotte præstationer. Og Åge Hareide var meget taknemmeligt for anerkendelsen,

Var selv på landsholdet

Åge Hareide spillede fodbold for det norske landshold i 70’erne og 80’erne. Hele 50 kampe er det blevet til. Han har også haft succesfulde træneroplevelser for både Danmark, Sverige og Norge. Senest har Åge Hareide altså været med til at sikre Danmarks deltagelse ved fodboldverdensmesterskaberne i Rusland til næste år.

Og det er alle de flotte resultater og det store engagement i sporten, som nu belønnes med Kniksens Hæderspris. Til at overrække prisen til Hareide stod en gammel kending af den danske landstræner. Det var Ole Gunnar Solskjær, som spillede på det norske landshold i 00’erne – mens Hareide var træer. Faktisk fik Ole Gunnar Solskjær Kniksens Pris tilbage i 2007, og her var det Åge Hareide, som gav den til ham.

1-1.

Ydmyg i sin takketale

Som landtræner bliver det naturligvis ikke ret meget større end at kunne sende sit hold afsted til en VM-slutrunde. Derfor blev der da også spurgt til det danske landshold, da prisen blev overrakt. Men Hareide delte ud af sit rampelys og forklarede, at i fodbold er der mange marginaler, der tæller. Og så er det vigtigt, at have et sammentømret hold.

Vi har fået sat et hold sammen, som fungerer godt – og det er jeg meget glad for. De danske spillere er fantastiske spillere, men de er også nogle gode drenge. Dem er jeg nødt til at takke også.

Der blev også uddelt andre priser i løbet af aftenen, og blandt andet vandt danske Nicklas Bendtner priserne for årets mål og årets topscorer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *