Inderst inde er vi vilde med “Inderst inde”

Inderst Inde anmeldelser

Inderst inde er vi vilde med “Inderst inde”

I dag er der premiere på Pixar-filmen ‘Inderst Inde’ (‘Inside Out’ på engelsk). Animationsfilmen har fået en varm modtagelse linjen over, og filmen er da også både svært underholdende og filosofisk på samme tid. Filmens hovedpersoner er ikke personer, men følelser. De bor inde i hovedet på Riley, som skal flytte fra sit gamle hus til en ny by og starte på en ny skole. Og det sætter gang i Rileys følelsesliv.

Kreativ, kompleks, ambitiøs – og meget nuttet

Disse fine ord er en sammenblanding af flere gode anmeldelser.

DR’s anmelder mener, at Inderst Inde overhaler mange kunstfilm, når det kommer til kompleksitet og ambitioner. Han forklarer yderligere, at filmen er en intelligent omsætning af populærvidenskab til god underholdning.

I Jyllandsposten, hvor animationsfilmen får fem stjerner, beskriver man filmen som kreativ og fuld af fortællelyst og -glæde. Det er en original film, som ligger helt i top på karakterskalaen, og den formår at underholde både børn og voksne, lyder det fra en tydeligt imponeret anmelder.

Hos Ekstra Bladet er man også begejstret for Inderst Inde. Her kan anmelderne dog ikke lade være med at sammenligne den nye, farvestrålende Pixar-kreation med tidligere bedrifter som Toy Story og den nyere Op – to andre eksempler på omend endnu mere elskelige film fra Pixar. Og det gør, at Eksta Bladet holder igen med stjernerne. Hvis man kan kalde fire stjerner for at holde igen. Filmen er lidt for nuttet. Sådan lyder det relativt milde forbehold fra anmelderne.

Ensidig behandling af menneskets personlighed

Diskussionen om, hvordan menneskets personlighed bliver til, er ret så gammel. Den er neurologisk, sociologisk, psykologisk, religiøs og filosofisk. Det er en kompleks diskussion med mange aspekter, som denne liste nok giver dig et praj om. Og vi forventer da heller ikke, at en animationsfilm skal behandle diskussionen fra alle synsvinkler. Alligevel må man bemærke, at det er en smule ensidigt at påstå, at menneskets personlighed alene udgøres af minder og udslag i vores følelsesliv. Arv og miljø spiller ikke nogen ret stor rolle i filmen. Her er det følelserne her og nu, som dominerer.

Men de gør det godt og meget overbevisende, og filmen er utrolig seværdig.

Specielt scenen med den uheldige elefant vil gå lige i hjertet på dig.

God fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *