Kinesiske turister køber luksusvarer

Kinesere køber luksus i Danmark og sparer mange penge

Kineserne har en svaghed for Danmark, når det kommer til historiefortælling og pædagogik. Specielt har man i Kina en forkærlighed for de gode, gamle eventyr af H.C. Andersen. Mange kinesere lægger vejen forbi Andersens hus og læser måske nogle historier, men de tager også en hel del ture op og ned af Strøget i København. Kineserne er nemlig vilde med at shoppe luksus, når de rejser. For hjemme i Kina skal de betale luksusskat.

Luksusskat på eksklusive produkter i Kina

Hjemme i Kina er luksusvarer meget dyrere end i udlandet. Kina har lagt store afgifter på en stor gruppe importerede varer, som kan sammenfattes under kategorien luksus. Det er produkter som ure, golfudstyr, mobiltelefoner og varer fra eksklusive modehuse. Afgiftens størrelse varierer, men det kan altid betale sig for kineserne at købe de fine varer på den anden side af grænsen.

Tre gange så mange kinesiske turister

Over de sidste fem år er der sket en tredobling af antallet af besøgende fra Kina. Der er stadig langt fra så mange kinesere, der rejser til Danmark, som der er tyskere. Det er der naturligvis flere gode grunde til – den geografiske afstand er én af dem. Men for dansk erhvervsliv er der en vigtig forskel på kinesere og tyskere, og det er deres lyst og villighed til at begave sig selv med eksklusive luksusvarer. Kineserne ved, at luksusskatten lurer derhjemme, og derfor shopper de løs af tasker og ure. Selvom de moderigtige luksusvarer virker dyre for os danskere, er der masser af kup at gøre for de købeglade kinesere, for de kan spare helt op til 40% i forhold til i hjemlandet!

De fleste tager til København

Men også nogle tager til Odense, for det er jo dér, at den helt autentiske H.C. Andersen-oplevelse findes. I den danske turistbranche håber man selvfølgelig på, at flere kinesere lægger vejen forbi i fremtiden. Og de er også meget velkomne til i højere grad at krydse broerne og overnatte i det jyske, lyder det fra VisitDenmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *