Får gyldent håndtryk

Bryder Lundbecks regler og får 18 millioner for det

Når man er direktør for Lundbeck (dansk medicinalfirma, red.), skal man spørge sin bestyrelse om lov, før man tager imod aktier fra en anden virksomhed. Det havde Ulf Wiinberg glemt at gøre, og derfor er han ikke længere Lundbecks direktør. Ex-direktøren kommer dog ikke til at lide nogen form for nød i den nærmeste fremtid. Han kan tage en lang og velbetalt orlov fra direktørstolen.

1 million for hver måned uden job

Af konkurrencemæssige årsager må Ulf Wiinberg ikke taget et job i de næste 18 måneder. Derfor giver Lundbeck ham 18 millioner kroner med på vejen efter fratrædelsen. Det er 1 million i kompensation for hver måned, ex-direktøren er arbejdsløs. Og det må i den grad hører ind under det, der populært omtales som det gyldne håndtryk. Mon ikke man kan forgylde mindst én hånd med 18 millioner på lommen?

Aktierne udgjorde en interessekonflikt

I sig selv var det et regelbrud, da Wiinbjerg modtog aktier fra Stratified Medical uden af informere bestyrelsen. Men ydermere investerede Lundbeck senere 19 millioner kroner i den virksomhed, der gav Wiinberg aktierne. Og her har vi en alvorlig interessekonflikt, som naturligvis har bidraget til situationens alvor.

Wiinberg: Jeg tænkte ikke over det

Wiinberg forklarer til Politiken, at han ikke tænkte så meget over det, da han fik aktierne foræret. Han havde deltaget i en arrangement med Stratified Medical, og det var efter dette arrangement, at Wiinberg modtog 55 stk. aktier. Han forklarer forglemmelsen med travlhed hos Lundbeck.

Da Ulf Wiinberg senere kom i tanke om aktierne igen, vidste han, at han havde brudt reglerne. Derfor valgte han også selv at kontakte sin bestyrelse. Bestyrelsesformanden beskriver fyringen som ærgerlig men nødvendig, da er er tale om et groft brud på Lundbeck interne regler for etisk virksomhedsadfærd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *