Mehdi Avaz – en inspirerende historie om at forfølge sin drøm

Måske får Mehdi Avaz Guldpalmen i Cannes

Mehdi Avaz – en inspirerende historie om at forfølge sin drøm

Han havde lært sig selv alt det, han vidste om at instruere film, da han begynde på sit drømmeprojekt. Det var svært, men Mehdi Avaz satte sig ikke ned med armene i hænderne og opgav. I stedet for kæmpede han for sin drøm og gjorde det, der skulle til, for at den kunne blive virkelighed.

Ikke en eller anden kriminel

Han kom til Danmark fra Iran, da han var 10 år gammel. Han har tatoveringer og går med kasket. Men Mehdi Avaz er ikke nogen kriminel type, som nogen måske har troet, når de har set ham gå på gaden løbet af årene.

Tværtimod er han en mand med en drøm om at lave en film. Og det har krævet en hel del arbejde at skaffe pengene til at kunne gøre det – to millioner, helt præcist. Men det var aldrig noget egentligt problem, for Avaz havde ikke noget imod at sælge fastfood på gaden, hvis det bragte ham tættere på målet. Og det gjorde det.

‘Mens vi lever’ er titlen på Mehdi Avaz’ spillefilm. Filmen har allerede fået en hel del opmærksomhed og ros på årets filmfestival i Cannes i Frankrig.

Fik de kendte med

Som ukendt instruktør med et minimalt budget har Avaz skullet trække på alle sine talegaver og evner inden for overbevisningens kunst. Og når det ikke virkede, måtte han ty til bønner. Men til sidst gav det pote, for det er Bent Fabricius-Bjerre, der har lavet musik til filmen. Nicolas Bro spiller med. Og Lone Scherfig og Per Fly har set materialet efter i sømmene.

Mehdi Avaz har vist sig som en meget talentfuld instruktør, og nu er det skuespillerne, der ringer til ham, for at få lov til at være med.

Den nyudklækkede instruktørs historie er en herlig beretning om gåpåmod og viljestyrke til at realisere en drøm mod alle odds. Selv siger Avaz, at ét af målene for fremtiden er at vinde en Oscar.

Bare han ved, hvor den skal stå.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *