Tysklands fodboldlandshold vil ikke kendes ved højreekstremistiske nazihooligans

Mats Hummels kritiserer tyske nazihooligans

Tysklands fodboldlandshold vil ikke kendes ved højreekstremistiske nazihooligans

Når verdens bedste folboldhold spiller landskamp mod Tjekkiet, får kampen meget opmærksomhed. Det er ok at udnytte opmærksomheden, hvis man eksempelvis er en virksomhed, der ønsker at sælge flere produkter gennem øget eksponering. Men det er ikke ok, hvis man tilhører den mærkværdige gruppe af befolkningen, der dyrker diskriminerende og racistiske verdenssyn. For eksempel nazister.

Nazister slap ind til landskamp

Ifølge Ritzau er der ikke hel klarhed omkring, hvordan en gruppe tyske højreekstremistiske nationalsocialister dog havde fået lov til at overvære den tysk-tjekkiske landskamp i Prag. Manageren for det tyske fodboldlandshold har fortalt, at de sørgelige hooligans ikke har købt deres billetter gennem ‘officielle kanaler’, og at gruppen ikke engang sad i det område af tilskuerrækkerne, der var afsat til fans af det tyske hold.

Tyske landsholdspillere tog afstand

Gruppen af nazihooligans sang uskønne, nazistiske sange og uddelte grimme, verbale tæsk til flere tyske profiler. De tyske spillere gjorde alt, hvad de kunne for at vise de uønskede hooligans, at deres opførsel var uacceptabel.

Det er normalt for spillerne at anerkende og takke de fodboldfans, som rejser med rundt for at bakke op om holdet. Det gjorde de bare ikke efter denne kamp. I stedet fortsatte de direkte til omklædningsrummet uden et ord til publikum.

De tyske landsholdsspillere får rosende ord med på vejen fra Det Tyske Fodboldforbund for deres håndtering af den kedelige situation på banen. På Facebook lyder det fra DFB, at spillerne gjorde det helt rigtige ved at gøre det klart, at nazister ikke er deres fans, og at Tyskland ikke er deres hold.

Hverken DFB eller det tyske landshold vil have noget med hooligans at gøre – og slet ikke den slags, som var til stede ved kampen i Prag.

Præsidenten for DFB siger følgende:

– Vi kommer aldrig til at tolerere fascistiske, racistiske, fornærmende eller homofobiske tilråb.

Kampen endte med en sejr på 2-1 til Tyskland.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *