Mega-pinlig Oscar-uddeling for PwC

Stor fejl ved Oscaruddeling 2017

Mega-pinlig Oscar-uddeling for PwC

Det blev en uforglemmelig aften til Oscar-uddelingen 2017. Men ikke på den gode måde. Aftnens højdepunkt – årets film – blev i første omgang givet til en forkert film

Forkert konvolut ved Oscar-uddelingen 2017

Det var de to ikoniske skuespillere Warren Beatty og Faye Dunaway, der havde fået æren af at uddele prisernes pris til årets film. Men da Warren Beatty åbnede konvolutten og skulle til at navngive vinderen, tog han sig lige en tænkepause. Der var noget, han ikke helt forstod. Beatty rakte konvolutten til Faye Dunaway, som også så forvirret ud. Men de lov tvivlen komme papiret til gode og udråbte navnet på vinderen. Troede de.

Navnet i konvolutten var Emma Stone: La La Land. Emma Stone havde kun lige forladt Oscar-scenen efter at have modtaget sin Oscar for hovedrollen i musicalfilmen La La Land. Konvolutten var bare ikke fulgt med hende.

Beatty og Dunaway var uskyldige

Nu kunne man tro, at de smukke og stilfulde – men aldrende –  Hollywood-skuespillere på scenen havde glemt deres briller og valgt den forkerte konvolut. Men det var ikke tilfældet. Faye Dunaway og Warren Beatty var aldeles uskyldige i den store Oscar-bommert.

Skyldig var derimod revisionsfirmaet Pricewaterhousecoopers, PwC, som i mange mange år (83!) har stået for sikkerheden og fordelingen af de hemmelighedsfulde konvolutter. Men denne gang var noget altså gået galt, for det var ikke La La Land, der vandt for bedste film. Hele holde bag musicalen var nået op på scenen og takketalerne begyndt, da musicalens producer måtte bryde ind og fortælle, at Moonlight og ikke La La Land havde vundet årets Oscar for bedste film. Og han måtte understrege alvoren i sin besked ved direkte at afslutte med “…og det er IKKE en joke!”.

Stor undskylding fra PwC

PwC undskylder over for alle, at sådan en kæmpefejl fandt vej til Oscar-uddelingen 2017 på deres vagt. Undskyldningen går til showet, seerne, værter, TV-station, producere og alle andre, der havde noget som helst at gøre med årets Oscar-uddeling. Især takker PwC de mennesker, der var på scenen i de pinlige øjeblikke, hvor hele sjuskeriet udspillede sig. Den undskyldning er vist på sin plads. Bedre held næste år, PwC.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *