Pilou Asbæk: Om Game of Thrones, reklamer og kritik fra mor

Pilou Asbæk

Pilou Asbæk: Om Game of Thrones, reklamer og kritik fra mor

En af Danmarks mest populære skuespillere gæstede i aftes DRs jule/nytårsshow ‘Året der gik’. Pilou Asbæk har haft travlt i år, for han har været med i en hel del store og forskelligartede projekter. I showet fortale han om nogle af projekterne, men vi fik også at se, at Pilou har et svagt punkt for sin mor, som havde gemt sig blandt publikum.

Game of Thrones og Ghost in the Shell

Mange af os har fulgt med i HBO-serien Game of Thrones. Efter en sløv start er der for alvor kommet gang i blod, sved og drager. Vi er nået helt frem til syvende sæson, og det er her, at Euron Greyjoy sætter sin grumme fod i serien for første gang. Og Pilou leverer en fremragende og ondskabsfuld præstation.

Pilou Asbæk har tidligere fortalt, at han fik rollen i megaserien på baggrund af overbevisende improvisation snarere end gode skuespillerevner. Ikke fordi Pilou ikke er en dygtig skuespiller, men fordi han grundet en defekt mailkonto ikke havde modtaget alt materialet før sin audition.

Ghost in the Shell er en fremtidsfilm, som Pilou har indspillet sammen med Scarlett Johansson, som i øvrigt også er dansk – i hvert fald en lille smule. Johansson er et stort navn i USA, og dansk jantelov kunne let komme til at blive et ubehageligt tredjehjul. Men Pilou fortæller i showet, at man er nødt til at tro på sine egne evner og på, at man tilfører projektet noget værdi. Ellers kommer man ingen vegne internationalt.

Skål på det.

Bet365

Men hov…

Var det ikke lige?

Jo, det var Pilou Asbæk i en reklame for bettingtjenesten Bet365. Tidligere har deltagelse i reklamer givet skuespillere et dårligt ry, og det var da også derfor, at en skuffet dansker udtrykte på Twitter, at ‘han sgu var blevet helt ked af det’, da han så Pilou i reklamen. Men Pilou fortæller, at flere kolleger fortryder, at de ikke har deltaget i reklamefilm. Reklamernes ry har åbenbart ændret sig – og så er der vist heller ikke en finger at sætte på lønnen.

Mor troede ikke på ham

Da Pilou var dreng, sagde hans mor til ham, at han aldrig ville blive nogen stor skuespiller. Umiddelbart kunne det lyde som et dysfunktionelt mor-barn-forhold, men bare rolig. Sådan er det slet ikke. Som Tv-skærmen tydeligt afslørede, fejler forholdet ikke noget. Godt nok er mor Pilous største kritiker, men hun er også hans største støtte, sagde den dansk-internationale stjerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *