Prins Henriks sidste år

Prins Henrik

Prins Henriks sidste år

Prins Henriks sidste år blevet et år med sygehusophold, smerter og en diagnose, der kom bag på de fleste. Kongefamilien skulle forholde sig til ekstra meget opmærksomhed som følge af Prins Henriks sygdomforløb, som endte med, at prinsen sov stille ind sent i går.

Operation på Århus Universitetshospital

I juli 2017 bliver Prins Henrik indlagt på universitetshospitalet i Skejby. Prinsen har levet et liv med masser af dejlig mad og vin, og tilsætter man en portion stress og bekymringer til den cocktail, er resultatet med al sandsynlighed forkalkede årer. Prins Henrik får en ballonudvidelse i højre ben som følge af disse åreforkalkninger. Operationen forløber, helt som den skal.

Indlæggelse på Rigshospitalet

Blot en måned efter operationen på Skejby, i august 2017, bliver prinsen indlagt på Rigshospitalet. Han har ondt i benet, og det er den nyligt overståede operation, der generer ham. Lægerne behandler Prins Henrik med medicin, og de mener ikke, at der er behov for flere operationer.

Demensdiagnosen

I september 2017 fortæller Kongehuset åbent, at Prins Henrik har fået diagnosen demens. Demens er en hjernesygdom, som rammer hjernecellerne. Symptomerne er dårlig hukommelse og nedsat kognitiv funktionsniveau. Det vil sige, at almindelige dagligdagsopgaver kan blive til store udfordringer. Den rumlige orienteringsevne bliver også påvirket i sygdomsforløbet.

Rigshospitalet – endnu en gang

I januar 2018 havner Prins Henrik igen på Rigshospitalet. Han blev syg under et ophold i Egypten, og det plager ham stadig, da han kommer hjem til Danmark. Årsagen er en lungebetændelse, og lægerne opdager en tumor på prinsens venstre lunge. Tumoren er en følge af lungebetændelsen.

Prinsens tilstand alvorligt forværret

Kongehuset oplyser i februar 2018, at ‘Prins Henriks tilstand er alvorligt forværret’. Den besked genlyder forståeligt nok over alle medier. Kronprins Frederik kommer hjem fra Sydkorea, hvor han har været i forbindelse med vinter-OL.

Den 13. februar fortæller Kongehuset, at prinsen er kommet til Fredensborg Slot for at tilbringe sin sidste tid. Den tid viser sig desværre at være meget kort, for allerede d. 13. februar om aftenen overgiver Prins Henrik sig til sin sygdom og sover ind, omgivet af sin familie.

Stéphanie Surrugue, som har skrevet en bog om Prins Henrik, har nu også skrevet prinsens nekrolog.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *