Stephen Hawkings foredrag bliver en biografbegivenhed

Stephen Hawking foredrag

Stephen Hawkings foredrag bliver en biografbegivenhed

Fysik er ikke for alle. Sammen med matematikken er fysikken naturens basale sprog. Dybt fascinerede og helt ekstraordinært kompleks på samme tid. Der er ikke mange, der kan følge med, når eksperter ruller fysikkens mange facetter ud. Og mange mister interessen for det svære fag. Men der nogle få, som kan holde publikum fast, mens de taler fysikkens sprog. En af dem er den verdenskendte teoretiske fysiker Stephen Hawking. Hawkings fremtoning skiller sig i den grad også ud fra mængden. Allerede som helt ung studerende blev Hawking diagnosticeret med ALS. En nervesygdom, der angriber blandt andet muskelceller. I dag sidder Hawking i kørestol og taler med en monoton og robotagtig computerstemme.

Men den stemme er der mange, der gerne vil høre.

Kunne have solgt 15.000 biletter til foredrag med Stephen Hawking

DR skriver, at der stod 6000 mennesker klar i den digitale kø, da Koncerthuset skulle have billetter til fysik-foredraget afsat. Og da man ved, at hver køber tager lidt mere end to billetter med sig, svarer det til en efterspørgsel på ca. 15.000 billetter. Desværre er der ikke plads til så mange mennesker i DR’s Koncerthus. Slet ikke. Der kan kun være 1.800 sjæle til en forestilling eller et foredrag som Hawkings. Mange måtte altså forlade billetkøen uden det, de kom efter.

Men.

Alle dem, der gerne ville have været der selv, kan nu få det næstbedste. De får mulighed for at se og høre foredraget via en livestreaming i mange biografer i Danmark. Foredraget hedder “Quantum Black Holes”, og netop sorte huller er et af Stephen Hawkins forskningsområder. Han har opnået meget anerkendelse for sine studier af sorte huller, og han er manden bag teorien om, at stof faktisk godt kan undslippe de mystiske sorte størrelser. Tidligere havde man anset sorte huller for at være et sted, hvorfra intet kunne slippe ud igen. Hawkings forskning peger derfor på, at det er teoretisk muligt at sende information fra ét univers til et andet.

Der er ikke noget at sige til, at foredraget tiltrækker så mange mennesker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *