Dansk udeblivelse fra VM-kval kan blive dyr for DBU

Danske kvindelige landsholdsspillere i fodbold

Dansk udeblivelse fra VM-kval kan blive dyr for DBU

Det var ikke styr på aftalen mellem kvindelandsholdet og Dansk Boldspil-Union sidste efterår. Slet ikke. Derfor kom kvinderne ikke til VM-kvalifikation i Sverige i oktober. Det er svenskerne sure over, for de gik glip af en masse penge, da kampen blev aflyst. Så mange penge, at de er gået til Det Europæiske Fodboldforbund UEFA for at kræve erstatning i millionklassen.

Bøde og betinget udeblivelse er ikke nok

Efter udeblivelsen fik Danmark faktisk en straf. Ud over et ‘papirnederlag’ til Sverige på 0-3, blev vi idømt en bøde på 150.000 kroner og fik en betinget udelukkelse fra kommende VM-kvalifikationer. Det er en såkaldt disciplinærstraf, men den er ikke hård nok, ifølge Det Svenske Fodboldforbund, som har anket dommen.

Ud over disciplinærstraffen af en indtil videre uvis størrelse, vil Sverige også kompenseres for det tab, som landet led ved Danmarks udeblivelse. Man kunne have solgt billetter, mad, hotelværelser, reklame og andre ting i forbindelse med VM-kvalifikationskampen. Og det må nogen betale for, lyder det fra vores skandinaviske naboer. Og regningen? Ja, den lyder på intet mindre end 1,5 millioner kroner!

Lige meget hvem der betaler

Sverige er gået til UEFA med kravet om den store erstatning og forklarer, at det ikke betyder noget, hvor kompensationen kommer fra. Måske kan pengene tages fra en kasse internt i UEFA. Måske beslutter UEFA at bede DBU om at betale regningen selv.

Disciplinærstraffen og det svenske ønske om kompensation er to forskellige ting, og lige nu ved vi ikke, hvordan de to sager ender. Hvis det besluttes, at Danmark skal have en hårdere straf en den hidtidige, risikerer det at blive en faktisk udelukkelse fra de kommende kampe i VM-kvalifikationen.

Og det ville være særdeles ærgerligt, da den meget omtalte aftale mellem kvinderne og DBU nu er kommet på plads, og Danmark er klar til at spille noget VM-fodbold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *