Snart kan du få elegant Tesla-soltag på dit hus

Tesla Solar Roof kommer til Danmark

Snart kan du få elegant Tesla-soltag på dit hus

Har du nogensinde haft lyst til at få et solcelleanlæg installeret på taget, så du kan få lidt billig og miljøvenlig energi? Og opgivet, fordi du ikke synes, det ser så pænt ud med kæmpestore, sorte plader på taget? Nu kommer Tesla dig til undsætning. Du ved, dem med de smækre elbiler?

Solar Roof er Teslas nye soltag

Med Teslas nye soltag, Solar Roof, skal du ikke længere have solceller på taget for at høste solenergi. Det er nok med taget selv – for taget er solcellerne. Soltaget er fremstillet, så det ligner tagsten. Selve materialet er hærdet glas med indbyggede solceller. Solar Roof gør det også muligt kun at have solceller på et mindre område at taget, fordi tagstenene fås både med og uden solfangere. Og kvaliteten må være helt i top, da Tesla tilbyder livstidsgaranti på tagene i USA. Det fortæller DR.

Prisen kender vi ikke umiddelbart noget til, men elbilerne med det karakteristiske spidse T foran er ikke helt billige. Så mon ikke man skal åbne hånden godt op, når man griber i lommen efter betalingen til sit nye soltag.

Tesla vil gøre vedvarende energi til den eneste fornuftige mulighed

Det er Teslas mission, og hvilken en af slagsen. I 2016 købte Tesla USA’s største solcellevirksomhed Solarcity. Købet skulle gøre det muligt for Tesla at udvide deres arbejde med solenergi betydeligt. Solar Roof er det foreløbige resultat at dette arbejde.

Energien, som Solar Roof genererer ved hjælp af solen, kan opbevares og gemmes i Teslas batteri Powerwall. På denne måde kan du høste energi om dagen og gemme den til aften eller nat, hvis du har mere brug for den her. Ekstra smart er det, at Powerwall opbevarer solenergien adskilt fra det almindelige el-net. Skulle der ske et nedbrud på det det ‘traditionelle’ net, kan man ty til sine opsparede solskinstimer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *