Spanierne er også imod tyrefægtning

Spaniere vil have forbudt tyrefægtning

Spanierne er også imod tyrefægtning

Tyrefægtning er en spansk tradition. Folket er stolte af den. Sporten, showet, dramaet, kampen. Det hele er en del af den spanske kulturarv. Men hvordan er det lige med dyrevelfærden, når matadoren vifter med den røde klud? Og hvad med slutningen? Man behøver ikke at have set mange minutters tyrefægtning for at kunne regne ud, at arrangementet i hvert fald ikke er for tyrens skyld. Slet ikke, hvis man bliver og ser, hvordan det hele ender.

International organisationer mod tyrefægning

Dem er der mange af.

Naturligvis føler mange spaniere, at kampene mod tyrene er en del af kulturen. Sådan går det, når noget har været praksis i mange år. Men det betyder ikke, at vi skal forsætte med det, som vi bliver mere oplyste. Dyrene bliver stressede, de lider under showet og ender med at dø en pinefuld død. Sådan argumenterer flere internationale dyreværnsorganisationer.

Redaktionen køber argumenterne, men blev overrasket over, at så mange spaniere også er imod tyrefægtning. Kultur skulle helst være noget, som alle kan tilslutte sig. Og det er bestemt ikke tilfældet med tyrefægtning. Faktisk siger mange spaniere, at praksissen er direkte ‘beskæmmende for nationen’, skriver Ritzau.

Tyrefægtning ikke så populært, som det var engang

Det skyldes den store modstand blandt spanierne selv. Kampene eksisterer selvsagt kun i kraft af deres publikum, og det har ikke været så stort, som det plejer de senere år.

Det er lykkedes modstandere at få en lokal spansk regering til at forbyde en bestemt tyrefestival, og det har givet demonstranterne motivation. Demonstranterne samles i tusindvis i Madrids gader, og sammen protesterer de mod den gamle tradition. Det ultimative mål er at få tyrefægtning forbudt over hele Spanien.

Forbuddet har været til afstemning hos den samlede spanske regering før. Her blev tyrefægtning ikke forbudt. Tværtimod besluttede regeringen med et flertal at beskytte sporten.

Argumentet?

Kulturarven igen!

Men nu gør demonstranterne altså atter regeringen opmærksom på den stigende utilfredshed med tyrefægtning.

God vind til demonstranterne herfra.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *