Vindmølle i bevægelse

Aktionærer i Vestas tjener penge, som vinden blæser

Og det har blæst meget i denne måned. Så meget at værdien på en Vestas-aktie er steget med 14,1 %. Det gør Vestas-aktionærer meget glade – og meget holdne.

Så meget tjente Vestas-aktionærerne i marts

Aktiehandel er ofte lig med svimlende beløb. Det kan gå op eller ned. Men for Vestas gik det altså op i marts måned. Faktisk har Vestas-aktien været den mest stigende aktie i to måneder i træk. Den ligger også i top i C20-indekset. Indekset er en oversigt over de 20 aktier, som fleste mennesker handler med på Københavs Fondsbørs. Der er flere imponerende tal at sætte på vindmølle-aktien – nemlig at den siden siden årsskiftet er steget med hele 50%.

Hvor meget rigere blev aktionærende så i denne usædvanligt blæsende marts? 1,1 milliarder kroner rigere!

Vestas overvejer samarbejde med Mitsubishi

Der kan være flere årsager til, at det går så godt for Vestas og aktierne. En af dem kan være rygter om et samarbejde med japanske Mitsubishi Heavy Industries. Asiatiske MHI er en sværvægter inden for ingeniørvidenskab og teknologi, og et samarbejde mellem Vestas og MHI kan føre til gode ting for Vestasregnskabet. Hvorvidt dette samarbejde bliver en realitet, kan vi dog ikke vide noget om endnu.

Den positive udvikling i Vestas-aktien er naturligvis godt nyt for virksomheden, der har været på jagt efter metoder til at indhente noget tabt tillid. Vestas håber derfor på fortsat at kunne fare i medvind på vindmøllemarkedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *